Veggobloggen

Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Etikett: bönor

Mumsiga proteinrika linspuckar

Det börjar dyka upp mer och mer grönsaksbaserade halv- och helfabrikat ute i butikerna. Det är ju toppen när tiden och inspirationen tryter. De här ”puckarna” brukar vi använda som ”hemlagat helfabrikat” och göra en extra stor sats för att sedan frysa ner och steka på vid senare tillfälle. De kan funka på samma sätt som exempelvis köttbullar gör i den klassiska husmanskosten, som nuggets på en buffé att plocka med fingrarna och dippa i en god sås eller som falafel. Går garanterat hem hos både stora som små!

Förutom att vara mumsiga så är de rika på protein och mättar bra. Omöjliga att motstå, sådana man bara måste smaka på medan man håller på att steka!

Fortsätt läsa

Medelhavsinspirerad gryta med spaghetti-ris

Det här är en gryta som går snabbt att svänga ihop när allt väl är hackat och som är toppen att ha i matlådan till dagen efter. Risoni eller orzopasta kallar vi för spaghetti-ris eftersom det ser ut som ris men är pasta! Den hittar man nuförtiden i de flesta matvarubutiker. Inspirationen är hämtad bland annat från de grekiska maträtten giouvetsi. Just den här rätten görs naturligtvis utan kött, och proteinkällan är istället stora härliga vita  bönor.

Fortsätt läsa

Ugnsbakad zucchini med ruccolacrème

Att baka eller gratinera en zucchini i ugnen är smidigt och gott, man kan egentligen ta lite det man ha hemma och ha i. Den verkliga stjärnan i den här rätten är ruccolacrèmen. En halv ugnsbakad zucchini med ruccolacrème är klockrent som en lättare lunch!

Fortsätt läsa

Julig saffransrisotto med tomatbönröra

Risotto är en klassisk rätt, och med toner från den spanska paellan och den svenska julen kan det inte bli annat än succé! Tomatröran med kidneybönor bryter av mot saffranet och gör det om möjlig ännu lyxigare.  Fortsätt läsa

© 2018 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑