Veggobloggen

Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Etikett: gryta

Medelhavsinspirerad gryta med spaghetti-ris

Det här är en gryta som går snabbt att svänga ihop när allt väl är hackat och som är toppen att ha i matlådan till dagen efter. Risoni eller orzopasta kallar vi för spaghetti-ris eftersom det ser ut som ris men är pasta! Den hittar man nuförtiden i de flesta matvarubutiker. Inspirationen är hämtad bland annat från de grekiska maträtten giouvetsi. Just den här rätten görs naturligtvis utan kött, och proteinkällan är istället stora härliga vita  bönor.

Fortsätt läsa

Smarrig quorn-gryta

Det här är en gryta som snabbt blivit en klassiker i vårt kök. Supergod  och funkar dessutom utmärkt i matlådan.

Fortsätt läsa

Väldoftande Dhal, indisk gryta.

Denna ljuvligt doftande gryta håller dig mätt länge.  Fortsätt läsa

Smakrik höstgryta

Om det hade gått att skicka lukter genom datorskärmen hade ni allihop ställt er och lagat den här grytan bums! Den tar en god stund att göra, vilket också innebär att kockarna får njuta av doften länge.

Vi brukar göra ett storkok och sedan använda i matlådor eller frysa ner. Lyckas man hitta kantareller passar det också alldeles utmärkt att ha istället för champinjoner. Smakar riktigt lyxigt!

Fortsätt läsa

© 2018 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑