Veggobloggen

Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Etikett: zucchini

Medelhavsinspirerad gryta med spaghetti-ris

Det här är en gryta som går snabbt att svänga ihop när allt väl är hackat och som är toppen att ha i matlådan till dagen efter. Risoni eller orzopasta kallar vi för spaghetti-ris eftersom det ser ut som ris men är pasta! Den hittar man nuförtiden i de flesta matvarubutiker. Inspirationen är hämtad bland annat från de grekiska maträtten giouvetsi. Just den här rätten görs naturligtvis utan kött, och proteinkällan är istället stora härliga vita  bönor.

Fortsätt läsa

Ugnsbakad zucchini med ruccolacrème

Att baka eller gratinera en zucchini i ugnen är smidigt och gott, man kan egentligen ta lite det man ha hemma och ha i. Den verkliga stjärnan i den här rätten är ruccolacrèmen. En halv ugnsbakad zucchini med ruccolacrème är klockrent som en lättare lunch!

Fortsätt läsa

Supergod vegetarisk lasagne

Den vegetariska lasagnen är en klassisk rätt som finns i många olika varianter. Det här är överlägset den godaste vegetariska lasagne vi provat! Ofta satsar vi på att göra två stycken när vi ändå är igång och sedan göra matlådor.

Fortsätt läsa

© 2018 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑