Den här lyxiga pastan går snabbt att svänga ihop, och med kantareller och brandy gör den ett riktigt festligt intryck!

Ingredienser

  • 300 g pappardelle eller tagliatelle
  • 300 g kantareller*
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk brandy eller konjak
  • 1 morot
  • 75 g riven Västerbottensost
  • 2 msk färsk färsk rosmarin

Tillagning

  1. Följ anvisningarna på paketet till pastan så den blir färdig samtidigt som såsen.
  2. Rensa svampen, skala och finhacka löken, samt skala moroten och hyvla den i långa remsor med potatisskalare eller på mandolin. Förbered även den rivna osten och rosmarinen.
  3. Stek svamp och lök i smör, salta och peppra. .
  4. Häll i grädde, vatten och konjak. Låt koka 5 minuter.
  5. Vänd ihop svampsås, pasta, morot, ost och rosmarin. Färdigt att servera!

 

 

nyarspastaingred

* Finns det inte färska kantareller går det bra att ta de på konservburk, passa dig för de torkade bara.

Receptet kommer ifrån Coop