Den här lyxiga pastan går snabbt att svänga ihop, och med kantareller och brandy gör den ett riktigt festligt intryck!
Ingredienser
- 300 g pappardelle eller tagliatelle
- 300 g kantareller*
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 2 msk brandy eller konjak
- 1 morot
- 75 g riven Västerbottensost
- 2 msk färsk färsk rosmarin
Tillagning
- Följ anvisningarna på paketet till pastan så den blir färdig samtidigt som såsen.
- Rensa svampen, skala och finhacka löken, samt skala moroten och hyvla den i långa remsor med potatisskalare eller på mandolin. Förbered även den rivna osten och rosmarinen.
- Stek svamp och lök i smör, salta och peppra. .
- Häll i grädde, vatten och konjak. Låt koka 5 minuter.
- Vänd ihop svampsås, pasta, morot, ost och rosmarin. Färdigt att servera!
* Finns det inte färska kantareller går det bra att ta de på konservburk, passa dig för de torkade bara.
Receptet kommer ifrån Coop
Lämna ett svar