Det här är lätt det bästa alternativet till tacofärs eller köttfärssås. Med denna rätt slipper du halvfabrikat som ofta är en genväg vid vegetariska färsmåltider. Med fem enkla grundingredienser (eller fyra om du kör vegant och skippar crème fraîchen) så kan du göra allt från en snabb pastasås till färsen i ett vegetariskt tacomys.

Vi tycker det är så himla härligt att det kommit ekologisk tacomix. Den är så mycket godare än den oekologiska. Den ekologiska har faktiskt en massa fina kryddor i sig istället för ”kryddor med smakförstärkare”. Men oftast gör vi en egen kryddmix från kryddorna i kryddskåpet. Ingredienserna står ju på tacomixpaketet 😉

Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja

Egen tacokrydda

  • spiskummin
  • vitlökspulver
  • paprikakrydda
  • oregano
  • chilipeppar
  • cayennepeppar
  • persillade
  • salt
    (eller köp en färdig tacokryddmix)

Tillagning

  1. Hacka lök, vitlök och paprika.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och stek lök, vitlök och paprika tillsammans med tacokrydda i ungefär 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka upp och koka linserna mjuka, 10-15 minuter.
  4. Stäng av spisplattan, smaka av med kryddor (egna tacomixen) och rör ner crème fraîchen.

 

Servering

Servera  till tacos med vanliga tacotillbehör som bröd, hackade grönsaker, riven ost och tacosås. Alternativt smaksätt färsen med andra kryddor till vegetarisk pastasås, servera med din favoritpasta och riven parmesan.

ingredtaco