Ursäkta halvfabrikatet, men detta är så fruktansvärt gott. Rätten är snabblagad och fräsch. Det söta från mangon gifter sig fantastiskt bra med det syrliga från crème fraichen.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 240 g qournbitar
  • 1 tsk matolja till stekning
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 msk mild mango chutney
  • Pasta till 4 personer
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Fräs den några minuter i oljan.
  2. Tillsätt quornbitarna och låt dem fräsa med någon halvminut.
  3. Häll över crème fraichen. Krydda med salt och peppar, och låt koka 8-9 minuter under lock. Rör om då och då.
  4. Tillsätt mango chutneyn och låt koka med ytterligare 5-6 minuter under lock. Rör om då och då.
  5. Servera till pasta och en grön sallad.

Varianter:
Om du fortfarande envisas med att äta kött, prova att ersätta qournbitarna med ekologisk och CO2-kompenserad kyckling som fått växa upp på ett schyst sätt, om du kan hitta en sådan. Haha!