Veggobloggen

Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Ugnsbakad zucchini med ruccolacrème

Att baka eller gratinera en zucchini i ugnen är smidigt och gott, man kan egentligen ta lite det man ha hemma och ha i. Den verkliga stjärnan i den här rätten är ruccolacrèmen. En halv ugnsbakad zucchini med ruccolacrème är klockrent som en lättare lunch!

Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • salt till zucchini
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 dl tärnad röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Ruccolacrème

  • 50 g ruccola
  • 1 burk crème fraîche
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

 

Tillagning

  1. Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Salta på zucchinin och låt stå en halvtimme.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs lök och paprika i oljan tills det blir mjukt. Slå i bönorna och fräs ca 2 minuter. Häll i tomatsåsen och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häl av vätskan i zucchinin och fyll halvorna med bönröran. Strö över osten.
  4. Ställ in mitt i ugnen,180°C, ca 20 minuter.
  5. Ruccolacrème: Mixa rucola,crème fraîche och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera en halv zucchini per person tillsammans med ruccolacrèmen. Om du bakar zucchinis och serverar i mindre bitar funkar det bra som tapas eller förrätt. Vill du ha det lite matigare kan det vara bra med ris, bröd eller couscous till.

 

 

 

Receptinspiration från ICA

2 kommentarer

  1. Detta recept ser riktigt härligt ut. Kul med ett nytt sätt (för mig) att tillaga zucchini på. En personlig favorit för mig är annars detta recept: http://marcomanieri.se/?p=477. Fast ibland med zucchini istället för aubergine.

    Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det ni skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

    • Hej! Tack för de fina orden, det är spännande att experimentera med vegetarisk mat, speciellt när man vuxit upp och länge förlitat sig på kött och alltid trott att det är det som gör mat god.

      Spännande projekt, det får vi hålla ett öga på. Och självklart får ni länka hit! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑