Detta kan vara den ultimata förrätten! Det är verkligen en smaksensation som dessutom kan se riktigt vacker ut. Det funkar även utmärkt som tapas, eller som en lättare huvudrätt på egen hand med en sallad.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 300 g fetaost
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja

Tillagning

  1. Ta fetaosten ur paketen och badda dem torra med lite hushållspapper.
  2. Förbered tre fat, ett med vispat ägg, ett med mjöl och ett med ströbröd.
  3. Skär fetaostblocken i önskade storlekar beroende på hur många som ska äta och hur de ska serveras.
  4. Doppa fetaosten en bit i taget, först i ägg, sen i mjöl, sen i ägg igen och sen sist i ströbröd. Var försiktig så att du inte kletar bort paneringen med fingrarna när du lyfter upp osten. Lägg åt sidan på ett fat och återupprepa tills all fetaost är panerad.
  5. Värm upp en stekpanna med rikligt med olivolja till medelvärme och lägg ner några bitar fetaost i taget i stekpannan. Om du har för många bitar så blir det svårt att steka utan att paneringen ramlar av.
  6. Stek i några minuter per sida utan att röra dem för mycket så att paneringen blir gyllenbrun. Det är smidigast att vända dem med tång.
  7. Lägg upp fetaosten på serveringsfatet och ringla generöst med honung över. Servera genast.

 

feta1

Tips: Ska du servera fetaosten som förrätt kan du förbereda till och med steg 4, och sedan låta fetaosten stå kylt tills det är dags att steka.

Receptet kommer från Gustav Johansson på bloggen jävligtgott.se!