Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Väldoftande Dhal, indisk gryta.

Denna ljuvligt doftande gryta håller dig mätt länge. 

Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 4 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • salt
  • lime
  • ris
  • naanbröd

Tillagning

  1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter.
  3. Rör ned ingefära, kummin och kanel.
  4. Skölj linserna, lägg dem i grytan och rör om ordentligt.
  5. Tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten.
  6. Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.

Servera dhalgrytan med ris och naanbröd!

Kommentar: Det är vanligt att ha i koriander också, men hälften av oss gillar inte det, så vi har inte med det i vårt recept. Strö gärna över lite hackad färsk koriander om du gillar det!

dahlnaan

Receptet kommer ifrån ICA.

2 kommentarer

  1. goveggis

    Hej, det här ser gott ut! Vi gillar att ha lite garam masala i också! 🙂

    • Maria

      Tack tack! Ja, garam masala är ju väldigt gott i indisk mat. Men så är vi två kockar, och den andre gillar inte koriander som är en del i garam masala. Lite kardemumma ska i alla fall tillsättas nästa gång, tack för tipset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑