Denna ljuvligt doftande gryta håller dig mätt länge.
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 lök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja till stekning
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 krm malen kanel
- 4 dl röda linser
- 400 g krossade tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl vatten
- salt
- lime
- ris
- naanbröd
Tillagning
- Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
- Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter.
- Rör ned ingefära, kummin och kanel.
- Skölj linserna, lägg dem i grytan och rör om ordentligt.
- Tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten.
- Låt det koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
Servera dhalgrytan med ris och naanbröd!
Kommentar: Det är vanligt att ha i koriander också, men hälften av oss gillar inte det, så vi har inte med det i vårt recept. Strö gärna över lite hackad färsk koriander om du gillar det!
Receptet kommer ifrån ICA.
Hej, det här ser gott ut! Vi gillar att ha lite garam masala i också! 🙂
Tack tack! Ja, garam masala är ju väldigt gott i indisk mat. Men så är vi två kockar, och den andre gillar inte koriander som är en del i garam masala. Lite kardemumma ska i alla fall tillsättas nästa gång, tack för tipset 🙂