En god vegetarisk matpaj som mättar ordentligt.

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 300 g quornbitar
  • 1 purjolök (ca 300g)
  • 1 röd paprika
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 krm curry
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Stek quornbitarna så de får lite gyllene yta, krydda med grillkrydda.
  5. Strimla purjolöken. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med quornbitarna tills den mjuknar. Låt svalna något.
  6. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda paprika, crème fraiche, ägg, curry, salt, peppar och hälften av osten. Tillsätt quorn och purjolök.
  7. Förgrädda pajskalet 10 min.
  8. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
  10. Servera med en stor härlig sallad och njut 🙂

 

Det här receptet baserades ursprungligen på kyckling och kommer från Arla.