En god vegetarisk matpaj som mättar ordentligt.
Ingredienser
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g kallt smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning:
- 3 ägg
- 2 dl créme fraiche
- 2 dl riven ost
- 300 g quornbitar
- 1 purjolök (ca 300g)
- 1 röd paprika
- 1 msk grillkrydda
- 2 krm curry
- 2 krm svartpeppar
Tillagning
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Stek quornbitarna så de får lite gyllene yta, krydda med grillkrydda.
- Strimla purjolöken. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med quornbitarna tills den mjuknar. Låt svalna något.
- Kärna ur och tärna paprikan smått. Blanda paprika, crème fraiche, ägg, curry, peppar och ost. Tillsätt quorn och purjolök.
- Förgrädda pajskalet 10 min.
- Fördela blandningen i pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
- Servera med en stor härlig sallad och njut 🙂
Det här receptet baserades ursprungligen på kyckling och kommer från Arla.
Lämna ett svar