Mustiga enchiladas som är enkla att göra en stor laddning av och ha i matlådan. Att använda quornfileér blir aningen billigare än att använda bitarna, men då krävs ju en liten extra arbetsinsats med att skära dem i bitar själv. I receptet nedan har vi kidneybönor, men det går lika bra att byta mot exempelvis vita bönor. Det beror på vad som finns hemma, och det är konsistensen och den extra matigheten vi vill åt.
Ingredienser
16 tacobröd
Fyllning:
- 600 g quornfiléer/bitar
- 400 g kidneybönor
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl olja (linfrö/raps eller liknande)
- 4 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 paprika
- 300 g majs
- 2 pkt krossade tomater
- 5 dl riven ost
Egen tacokrydda
- 3 msk spiskummin
- 2 msk paprikakrydda
- 1 msk oregano
- 2 tsk chilipeppar
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk persillade
(eller köp två påsar färdig tacokryddmix)
Tillagning
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Häll av majsen.
- Bryn quornfiléerna/bitarna ca 10 minuter så de får lite yta. Använder du filéer så tärna dem.
- Fräs lök och paprika tillsammans med kryddorna. Rör ner krossade tomater, majs och quorn och låt puttra några minuter.
- Skölj av bönorna och mixa dem tillsammans med crème fraichen, olja och vitlöken. Blanda ner den krämiga röran i det som puttrar på spisen.
- Lägg ett par matskedar på varje tortillabröd och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Servera med valfria grönsaker och njut 🙂 På bilden åt vi med gurkstavar och picklad rödkål.



Lämna ett svar