Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Etikett: linser

Mustig chili sin carne

Det här är verkligen supergod och billig mat. Det är en chiligryta utan kött, ni som kan spanska har redan koll på “sin carne” utan kött, och “con carne” med kött. Med de mustiga, mysiga smakerna passar den lite extra bra under vinterhalvåret. Vi var aningens fundersamma till att ha i kakao när vi först snubblade över receptet, men det är verkligen helt amazing och dessutom lite roligt. Vilken sorts bönor vi har i beror på vad som finns hemma,  i receptet nedan valde vi svarta bönor och kidneybönor som var med i ursprungsreceptet.

Det är en sådan där rätt som vi brukar göra ett riktigt storkok på och ha i olika storlekar i frysen. Perfekt till matlådor eller dagar då man bara inte pallar laga middag! Fortsätt läsa

Mumsiga proteinrika linspuckar

Det börjar dyka upp mer och mer grönsaksbaserade halv- och helfabrikat ute i butikerna. Det är ju toppen när tiden och inspirationen tryter. De här “puckarna” brukar vi använda som “hemlagat helfabrikat” och göra en extra stor sats för att sedan frysa ner och steka på vid senare tillfälle. De kan funka på samma sätt som exempelvis köttbullar gör i den klassiska husmanskosten, som nuggets på en buffé att plocka med fingrarna och dippa i en god sås eller som falafel. Går garanterat hem hos både stora som små!

Förutom att vara mumsiga så är de rika på protein och mättar bra. Omöjliga att motstå, sådana man bara måste smaka på medan man håller på att steka!

Fortsätt läsa

Fantastisk vegetarisk färs – till både tacos och köttfärsås

Det här är lätt det bästa alternativet till tacofärs eller köttfärssås. Med denna rätt slipper du halvfabrikat som ofta är en genväg vid vegetariska färsmåltider. Med fem enkla grundingredienser (eller fyra om du kör vegant och skippar crème fraîchen) så kan du göra allt från en snabb pastasås till färsen i ett vegetariskt tacomys.

Vi tycker det är så himla härligt att det kommit ekologisk tacomix. Den är så mycket godare än den oekologiska. Den ekologiska har faktiskt en massa fina kryddor i sig istället för “kryddor med smakförstärkare”. Men oftast gör vi en egen kryddmix från kryddorna i kryddskåpet. Ingredienserna står ju på tacomixpaketet 😉

Fortsätt läsa

© 2023 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑