Vegetariskt, ekologiskt och hållbart.

Etikett: biffar

Mumsiga proteinrika linspuckar

Det börjar dyka upp mer och mer grönsaksbaserade halv- och helfabrikat ute i butikerna. Det är ju toppen när tiden och inspirationen tryter. De här “puckarna” brukar vi använda som “hemlagat helfabrikat” och göra en extra stor sats för att sedan frysa ner och steka på vid senare tillfälle. De kan funka på samma sätt som exempelvis köttbullar gör i den klassiska husmanskosten, som nuggets på en buffé att plocka med fingrarna och dippa i en god sås eller som falafel. Går garanterat hem hos både stora som små!

Förutom att vara mumsiga så är de rika på protein och mättar bra. Omöjliga att motstå, sådana man bara måste smaka på medan man håller på att steka!

Fortsätt läsa

Goda kikärtsbiffar med spännande zucchinisallad

Ibland kan det vara svårt att få vegetariska biffar att hålla ihop, ha en bra konsistens och bli fina att titta på. De här biffarna är helt makalöst smidiga! Fantastiskt resultat, varje gång. Dessutom blir de extra mumsiga med den krispiga ytan som paneringen ger. Om det blir biffar över går de bra att frysa och sedan ta fram och lägga på grillen som vegetariska burgare.

Det här är en rätt där smakerna verkligen fångar upp och förstärker varandra. Den smakrika dressingen i salladen lyfter kikärtsbiffarna till nya höjder. Passar riktigt bra under den varma årstiden då det är en fräsch och lätt rätt som ger en mättnadskänsla som varar länge.

Fortsätt läsa

© 2024 Veggobloggen

Tema av Anders NorenUpp ↑