Ibland kan det vara svårt att få vegetariska biffar att hålla ihop, ha en bra konsistens och bli fina att titta på. De här biffarna är helt makalöst smidiga! Fantastiskt resultat, varje gång. Dessutom blir de extra mumsiga med den krispiga ytan som paneringen ger. Om det blir biffar över går de bra att frysa och sedan ta fram och lägga på grillen som vegetariska burgare.
Det här är en rätt där smakerna verkligen fångar upp och förstärker varandra. Den smakrika dressingen i salladen lyfter kikärtsbiffarna till nya höjder. Passar riktigt bra under den varma årstiden då det är en fräsch och lätt rätt som ger en mättnadskänsla som varar länge.
Portioner: 4 (8 biffar)
Ingredienser
Zucchinisallad
- 2 zucchinier
- 2 morötter
- ½ röd lök
- citronsaft från 1 citron
- ½ dl olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Kikärtsbiffar
- 500g kikärter, kokta, sköljda och avrunna.
- 1 ägg
- ½ dl vetemjöl
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 dl hackad persilja
- 1 krm cayennepeppar
- 2 tsk salt
Panering
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- olivolja till stekning
Tillagning
- Skala zucchini och morötter och strimla dem sedan med en potatisskalare eller mandolin. Skiva löken tunt.
- Blanda samman citronsaft med olivolja, senap och lite salt och peppar. Blanda i zucchini- och morotsstrimlorna samt löken och låt stå under tiden du gör iordning biffarna.
- Mixa kikärterna och blanda sedan med övriga ingredienser. Forma till små biffar.
- Vänd biffarna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek i generöst med olja ca 3 minuter på varje sida.
- Servera biffarna tillsammans med zucchinisalladen och njut!
Lämna ett svar