En färgglad sommarfräsch sallad som mättar och ger ny energi.
Portioner: 4
Ingredienser
Sallad
- 3 dl bulgur
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 65 g ruccola
- 2 förpackningar halloumi (à 150 g)
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1/2 tsk timjan
- olivolja till stekning
- salt och svartpeppar
Röra
- 1/2 gurka
- 250 g soygurt eller kvarg
- 1 vitlöksklyfta
- rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
Tillagning
- Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala lök, morötter och zucchini. Strimla löken, slanta morötterna och tärna zucchinin.
- Stek lök, morötter och zucchini i olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
- Tärna halloumin och stek den frasig i rikligt med olivolja. Du kan steka den liiite hårdare än vad du tror.
- Vänd ner halloumin i den ljumma bulgursalladen.
- Grovriv gurkan och krama ur vätskan.
- Blanda gurkan med soygurt/kvarg, citronskal, och finriven vitlök. Smaka av röran med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Vänd ner ruccolan i bulgursalladen och servera med röran.
Lämna ett svar