En färgglad sommarfräsch sallad som mättar och ger ny energi.

Portioner: 4

Ingredienser

Sallad

  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 65 g ruccola
  • 2 förpackningar halloumi (à 150 g)
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk timjan
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Röra

  • 1/2 gurka
  • 250 g soygurt eller kvarg 
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 citron

Tillagning

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, morötter och zucchini. Strimla löken, slanta morötterna och tärna zucchinin.
  3. Stek lök, morötter och zucchini i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
  5. Tärna halloumin och stek den frasig i rikligt med olivolja. Du kan steka den liiite hårdare än vad du tror.
  6. Vänd ner halloumin i den ljumma bulgursalladen.
  7. Grovriv gurkan och krama ur vätskan.
  8. Blanda gurkan med soygurt/kvarg, citronskal, och finriven vitlök.  Smaka av röran med citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Vänd ner ruccolan i bulgursalladen och servera med röran.

bulgursallad2