Ursäkta halvfabrikatet, men detta är så fruktansvärt gott. Rätten är snabblagad och fräsch. Det söta från mangon gifter sig fantastiskt bra med det syrliga från crème fraichen.
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 240 g qournbitar
- 1 tsk matolja till stekning
- 4 dl crème fraiche
- 3 msk mild mango chutney
- Pasta till 4 personer
- Salt och svartpeppar
Tillagning
- Skär paprikan i centimeterstora bitar. Fräs den några minuter i oljan.
- Tillsätt quornbitarna och låt dem fräsa med någon halvminut.
- Häll över crème fraichen. Krydda med salt och peppar, och låt koka 8-9 minuter under lock. Rör om då och då.
- Tillsätt mango chutneyn och låt koka med ytterligare 5-6 minuter under lock. Rör om då och då.
- Servera till pasta och en grön sallad.
Varianter:
Om du fortfarande envisas med att äta kött, prova att ersätta qournbitarna med ekologisk och CO2-kompenserad kyckling som fått växa upp på ett schyst sätt, om du kan hitta en sådan. Haha!
Lämna ett svar